Munn-til-Munn

07.01.10

Lanser produkt med minimale kostnader

Filed under: Lytt, og lytt... til kundene — Roy Dahl @ 10:32

Normalt når man lanserer et nytt produkt, pøser man ut med penger til tradisjonelle medier som TV, radio, internettannonser, magasiner og aviser. Produktet må jo få en pangstart  med høy oppmerksomhetsfaktor i alle medier! Så kjører man ut i full bredde – – – – og ingenting skjer. Salget står langt i fra til forventningene. Hva har gått galt?

De aller fleste kjenner sikkert til denne kurven. Likevel hopper de aller fleste over den når nye produkter skal lanseres. For produktet som skal lanseres med brask og bram, skal jo selvsagt nå ut til alle. Og når «alle» ikke er interessert i et produkt de aldri før har hørt om, og langt i fra forsøkt, eller fått noen anbefalinger fra venner om. Ja da må det gå som det går, og få kjøper produktet. Da har man pøst ut masser av penger på et produkt som få eller ingen ville kjøpe. I verrste fall går foretaket konkurs grunnet store kostnader med å lansere produktet med lite salg som resultat.

Med braklanseringen med annonser i «alle» kanaler har man trodd at man når de store massene, Tidlig og Sen Majoritet i kurven. Og med det har man hoppet bukk over Innovatørene og De Tidlige Adoptørene. UFF!

Ved å kjøre hele prosessen på en annen måte, ville man sannsynligvis fått et mye bedre resultat.

Lytt, og lytt….. til kundene

Å lytte til kundene er det aller viktigste et foretak kan gjøre. Og lytter man til kundene, vil lansering av nye produkter gå veldig mye glattere enn i beskrivelsen over. Om du lytter til kundene dine, vil ofte de gode idéer til nye produkter komme fra – – – –  ja nettopp, kundene. Og lytter du til kundene dine og produserer de produktene som kundene dine foreslår, vil jo de som har foreslått et nytt produkt være blant dine første kunder når du skal lansere og selge produktet. Disse som har kommet med produktidéen er jo Innovatørene. Og Innovatørene vil fortelle alle venner, bekjente, familie og kolleger om det nye produktet som ditt foretak har lansert, og som Innovatørene har kommet med forslag til. Gjett om de er stolte, da? Og med stor stolthet vil positive bemerkninger om ditt nye produkt blir spredd fra Munn-til-Munn. I tillegg til at Innovatørene vil snakke om produktet, vil selvsagt nyhetshungrige journalister i de rette medier sørge for at ditt nye produkt får redaksjonell omtale. Det får god oppmerksomhet. Og de Tidlige Adoptørene vil nå kjøpe produktet.

Først når de Tidlige Adoptører har kjøpt produktet, står de store massene for tur. Og NÅ er kan hende det rette tidspunkt å foreta tradisjonell annonsering.

Å lytte til kunden gir mange positive opplevelser.

Start i dag!

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: