Munn-til-Munn

08.02.10

Avgjorde VG den norske finalen i Melodi Grand Prix?

Filed under: Summ — Roy Dahl @ 13:38

Vi vil gjerne fremstå som vinnere. Derfor følger vi ofte de som fremstår som vinnere. Det gjelder også når vi stemmer. Å være på «The Winning Team» betyr mye for de aller fleste av oss. Derfor kjøper vi ofte produkter som er populære, CD’er som ligger på toppen av VG-lista, stemmer på partier som ligger på toppen av meningsmålinger m.m.

Filosofien vår bak dette er at det mange kjøper må være bra. Derfor er det sikkert lurt av meg å kjøpe det også. Det finnes mange undersøkelser som viser dette. Populært kalles det «De Store Talls Lov». Det merket som fremstår som markedsleder, vil ofte fortsette å være markedsleder. Det kan jo ikke være noe dårlig bilmerke når Toyota selger flest biler år etter år, tenker folk, og kjøper en Toyota de også.

Så når VG på førstesiden sin  på dagen for den norske finalen bombastisk slår fast at «Folket tror Didrik vinner», er det en stor del som ønsker å være på det vinnende laget sammen med Didrik. Ikke nødvendigvis fordi de synes Didrik har den fineste låten, men fordi «alle andre» synes det, så da er det sikkert riktig. Slik virker psyken vår, og slik ble Didrik vinner av årets norske finale av Melodi Grand Prix.

Hva kan man lære av dette? Sørg for å være den ledende innen ett eller annet felt innen din virksomhet som kundene dine er interessert i og få dette ut blant folket, så vil du tiltrekke deg flere kunder. I alle fall inntil du ikke lenger er interessant for kundene dine.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: