Munn-til-Munn

09.03.10

Har du gitt kundene dine en klem i dag?

Filed under: Summ — Roy Dahl @ 11:35

Som abonnent på de daglige nyhetsbrev fra gapingvoid hender det at det kommer noen virkelig tankevekkende tegninger og kommentarer fra bloggeren Hugh MacLeod.

I dag kom denne tegningen. Sammen med en tankevekkende tekst. Han skriver om moren sin som drev sitt eget firma som software konsulent, og hun spurte bestandig om han hadde gitt kundene sine en klem i dag. For det gjorde hun. Nødvendigvis ikke bokstavelig, men på en måte som viste at hun satte stor pris på å kundene sine. At hun brydde seg om dem, at jobben hun utførte for dem betød noe og at hun var villig til å legge inn en ekstra innsats for at kundene skulle bli fornøyde. Kundene hun hadde var bl.a Shell, Exxon og Coca Cola. Ikke akkurat noen smågutter, og vel verdt å gjøre en ekstra innsats for.

Etterhvert begynte fru MacLeod å føle seg såpass gammel at hun hadde lyst til å trekke seg tilbake. Dermed solgte hun firmaet sitt til noen som virket å være dyktige folk, men som dessverre ikke evnet å gi kundene den daglige klemmen. I løpet av 18 måneder klarte de å kjøre foretaket over ende.

Skal man lære noe av dette er det jo at man må passe på å gi kundene den daglige klemmen. Vise at den enkelte kunden virkelig betyr noe, at man setter pris på dem og at man vil gjøre en ekstra innsats for kunden til og med når det ikke er helt påkrevet. I det hele tatt at man gjør noe utover det kunden forventer av en – som å gi en daglig klem.

Du skal heller ikke se bort fra at det å gi kundene en daglig klem vil føre til at kundene begynner å snakke om deg og foretaket du er i. Slik summing er jo bare av det gode.

Så start i dag: Gi i alle fall én av kundene dine en god klem!

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: