Munn-til-Munn

17.03.10

Sosiale media – til hat eller begjær

Filed under: Sosiale media — Roy Dahl @ 11:15

Kom over en blog av den gode foreleser i markedskommunikasjon og forbrukeradferd ved BI, Hans Mathias Thjømøe hvor han skriver følgende om sosiale media:

Det er gøy en stund, og så går man trøtt og sitter igjen med noen få kontakter som man like gjerne kunne ringe eller maile om man hadde noe å si.

Det Thjømøe sikter til er at noe av det minst uforpliktende vi gjør er å klikke på «Ja, jeg vil være venn med deg» eller noe i den duren når vi får en forespørsel fra en ute i det digitale univers. Og det samme er jo tilfelle når vi ser hvor mangeMySpace og Facebook - populære sosiale sider som følger enkelte personer på Twitter.

Nå har det seg slik da, at noen faktisk koser seg ved å sitte å skrive mer eller mindre intetsigende meldinger på Facebook. Andre igjen finner gode kontakter (selv om de nødvendigvis aldri blir «venner») på MySpace og LinkedIn som man kan ha god nytte av i sitt eget profesjonelle liv.

I forbindelse med at jeg er leder av festivalen 11musikk i Larvik, har jeg fått mange gode kontakter innenfor artistverdenen ved hjelp av både MySpace og LinkedIn. Gjennom LinkedIn har jeg i tillegg fått en veldig god kontakt i Texas med samme interesse for Munn-til-Munn Markedsføring som jeg selv har.

Poenget er at man søker de sosiale kanaler man føler man har best behov for. Så – etter å ha vært der en stund – oppretter man gode kontakter, privat eller profesjonellt, som er til gjensidig nytte. For min egen del ville jeg aldri vært i nærheten av å få kontakt med mange av de jeg nå har i «venneregisteret» mitt. Men «venner» i ordets rette forstand, blir de sannsynligvis aldri. At jeg derimot har fått et utvidet nettverk og en utvidet horisont gjennom mine «venner» på Facebook, MySpace og LinkedIn, det er helt sikkert.

Og nå er jeg i en nybegynner lærefase for å se hvordan Twitter kan fungere som Munn-til_Munn metode.

Livet er spennende – og jeg gleder meg til fortsettelsen.

1 kommentar »

  1. […] mener jeg. På mitt forrige innlegg, som du finner her fikk jeg fine tilbakemeldinger fra Roy Dal som også hadde skrevet et innlegget om sosiale […]

    Tilbakeping av Sosiale medier -take two « lilletone — 23.03.10 @ 10:42 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: