Munn-til-Munn

26.03.10

Patagonia – et tvers igjennom åpent foretak

Filed under: Uten kategori — Roy Dahl @ 08:18

Å ha åpne dører gir unike muligheter til å få tilbakemeldinger fra kundene. Ved å la kundene få tilgang til det de måtte ønske av opplysninger om produkter, skapes en tiltro til foretaket som spres i markedet ved at den ene forteller om det til den andre . Ren og skjær Munn-til-Munn Markedsføring.

En slik åpenhet fører også til at foretak og kunde er trygge på hverandre.

Hjemmesidene til Patagonia – et foretak som bl.a. lager fritidstøy er et godt eksempel på hvor åpent og gjennomsiktig et foretak kan være – om de ønsker det. Og for en hjemmside. Her er det åpenhet tvers gjennom.Patagonia - full åpenhet

På toppen av det hele har Patgonia laget sin «The Footprint Chronicles» hvor det skrives om de miljømessige og sosiale påvirkninger fra Patagonia. Her blir du oppfordret til å «Bli med i diskusjonen». Og kundene deltar. Sikkert folk som ikke er kunder også. Du kan også følge et produkt fra det blir designet og frem til det blir distribuert fra lageret. Og – du får vite de gode sider, og de dårlige sider ved produktet sett ut fra miljøvernhensyn.

Som følge av sin åpenhet mot publikum får Patagonia garantert mange gode forslag, både til produktforbedringer og til forbedre kundeservicen sin. Gjennom denne åpenheten oppnår de også at det skapes et fellesskap med Patagonias produkter i sentrum. Den hyggelige konsekvensen er den positive virkningen dette har på salget.

Lytt til kundene dine. Patagonia er et godt eksempel til etterfølgelse. Og – bare for å ha nevnt det. Alle fotos i Patagonias digitale katalog er tatt av  kunder!!!

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: