Munn-til-Munn

29.03.10

Pass på minnene dine

Filed under: Napsteriser kunnskap — Roy Dahl @ 13:22

En kveld i forrige uke merket jeg at PC’en ble merkbart tregere. Jeg vurderte å ta en restart, men klikket litt ekstra før tanken slo igjennom – for sent. PC’en låste seg, og det var ikke annet å gjøre enn å ta i bruk «svenskeknappen». Når jeg slo på PC’en igjen fikk jeg all verdens feilmeldinger om at jeg måtte «boote» ved hjelp av ditten og datte. Så jeg slo av PC’en og kontaktet min meget dataflinke sønn. Heldigvis hadde jeg en en ekstern hard-disk stående og etter en god del forsøk fikk jeg med god assistanse fra sønnen min tatt back-up av PC’ens hard-disk.

Takk og pris! For der hadde  jeg alle de digitale fotos jeg har tatt opp gjennom årene, så her lå det bilder  helt tilbake til 2001.

Og etter noen forsøk på å formattere hard-disk og reinstallere Windows XP viser det seg at operativsystemet ikke finner noen hard-disk på PC’en. Og når heller ikke Ubuntu finner noen hard-disk, ja da er det noe som er virkelig galt. Så da bærer det snart ut for å handle ny intern hard-disk til PC’en.

Hva med deg? Er du flink til å ta back-up? Tenk på alt du har av minneverdige dokumenter (ikke bare bilder, men lydfiler, tekstdokumenter og annet) på din private PC.

Fra Skagen Festival 2008

Et minne som ikke gikk tapt

Lyd et godt råd: Ta back-up av alt materiale som du ønsker å  bevare minst én gang pr. måned – eller aller best én gang pr. uke. Da er du sikret at du ikke mister så mye ved en eventuell break-down på PC’en. Og for all del, gå ikke rundt å tro du aldri får en break-down på din PC, fordi det får du – før eller siden, og da er det godt å vite at man har sikret seg en god back-up.

Hva har så dette med Munn-til-Munn å gjøre? Jo, ved å spre denne historien til dine venner og bekjente, «Napsteriserer du kunnskap» gjennom dine sosiale media eller ved muntlig å fortelle historien direkte til en venn. Det er jo anvendt Munn-til-Munn.

Jeg oppfordrer derfor alle til å spre denne lille historien til venner og bekjente som en liten minnelapp om hva som i verste fall kan skje om PC’en går dukken.

1 kommentar »

  1. Grade A stuff. I’m uqunesitnoably in your debt.

    Kommentar av Dillian — 08.08.11 @ 12:26 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: