Munn-til-Munn

15.04.10

Ukens tips (15-2010): Her er keiseren gjest

Filed under: Ukens tips — Roy Dahl @ 09:02

For 12 år siden besøkte jeg Berlin og gikk inn på en kafé. På veggen midt i mot inngangen var det malt:

Her var keiseren gjest
Her er gjesten keiser.

Disse ordene brant seg inn i hukommelsen min – og har vært der siden. Og sjokoladekakestykket jeg spiste der, er det desidert største stykket og den nydeligste sjokoladekaken jeg noensinne har fått. Selvsagt har jeg fortalt alle vennene mine om dette kafébesøket som satte så store spor.

For noen dager siden besøkte jeg Berlin igjen. Jeg husket hvor «min» kafé befant seg og tok en taxi til «Adenauer Platz». Der skulle «Adenauer Kafé» ligge. Min forundring var stor da jeg ikke kunne se Adenauer Kafé der den lå for 12 år siden. Jeg gikk inn på kaféen som nå lå der og forhørte meg, og ja, det var ganske riktig her Adenauer Kafé hadde vært – for 12 år siden.

Kaféen hadde tydeligvis ikke levd opp til slagordet sitt om å behandle gjestene sine som keisere. Og her ligger vel det alle må være  bevisste på:

Det nytter lite å ha et flott slagord på veggen dersom ikke alle medarbeidere etterfølger det.

For jeg er overbevist om at dersom gjestene på gamle Adenauer Kafé virkelig hadde følt seg som keisere, ja da hadde kaféen levd i  beste velgående den dag i dag – og jeg hadde fått meg en ny og knallgod sjokoladekake.

I stedet for å komme inn på Adenauer Kafé kom jeg inn på en kafé som var dobbelt så stor som Adenauer Kafé hadde vært, så medarbeiderne i den nye kaféen var seg sikkert mer bevisste på å behandle sine kunder på en slik måte at de følte seg vel når de forlot kaféen.

For min egen del – sjokoladenkaken var heller av det mediokre slaget, og den Kaffe Mocca jeg bestillte ble til Espresso i stedet.

Adenauer Kafé – du er ikke mer. men  i mitt hode vil du for alltid forbli.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: