Munn-til-Munn

12.05.10

Et billig produkt kan absolutt være en snakkis

Filed under: Summ — Roy Dahl @ 09:15

Det er ikke prisen på et produkt som avgjør om det vil bli snakket om eller ei.

 Da jeg var guttunge og gikk på skolen, dukket det plutselig opp en kulepenn som liknet på en vanlig blyant. Kulepennen ble ganske kjapt en snakkis blant klassekameratene og de aller fleste raste opp til bokhandelen og kjøpte en kulepenn til 1 kr – den billigste pennen man kunne oppdrive på den tiden. Kulepennen var BIC-pennen som foruten at den så ut som en vanlig blyant (du behøvde ikke trykke på en knapp på toppen for å få ut «stiften») også lovet at den skrev til siste blekkdråpe. Litt senere kom en ny variant av BIC-pennen, den med klar stamme. Det gjorde at man til enhver tid visste hvor mye blekk det var igjen i pennen, og man kunne med selvsyn se at den skrev til siste blekkdråpe. BIC-pennen og dens egenskaper spredde seg som ild i tørt grass takket være at vi skolekamerater snakket om den.

I USA i dag er det en annen penn som glimrer med stor snakkevennlighet. Zebra F-301 er blitt en kultpenn i USA, en penn «alle»  vil ha og som «alle» vil mene noe om. Et Googlesøk avslører at det er ca. 59.800 nettsteder som nevner Zebra F-301. Pennen kjøper du for ca. $2 (10 – 12 kroner) noe som omtrent tilsvarer 1-krones BIC-penn for 45 år siden. Vi snakker nok her om en god penn, en penn som gir deg god verdi i forhold til hva du betaler for den.

Her ser du hva fotograf Karl Grobl skriver om pennen:

… she found the Zebra F-310 and gave me a few prior to an overseas assignment. Since that trip, the Zebra F-301 compact has been my favorite writing instrument….now I pretty much carry one every day, work or play!

Heller ikke BIC-pennen er død. Et søk på Technorati avslører at BIC nevnes i 15 blogger. Ikke værst for en gammel penn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: