Munn-til-Munn

14.05.10

Gratulerer, Jahn Teigen

Filed under: Ukategorisert — Roy Dahl @ 09:59

Jahn Teigen er utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Vel fortjent.

Jahn Teigen har i flere ti-år vært en bauta i norsk musikkliv, helt fra de første spede krumspring i Enemies på 60-tallet til tiden i Popol Vuh (senere Popol Ace) og ikke minst fra tiden i Prima Vera og aller sist som solo-artist.

Gjennom alle disse årene har Jahn Teigen, mer eller mindre bevisst, også vært en bauta for hvordan Munn-til-Munn Markedsføring fungerer på sitt beste. For – om du ser i bunken med LP’er du har stående i en eller annen kasse eller hylle, eller sjekker CD’bunken din, finner du sikkert noen album av Jahn Teigen, enten alene eller sammen med ett av bandene han har vært vokalist i. Tenker du deg riktig godt om, og tenker etter hvorfor du kjøpte nettopp dét Teigen-albumet, var det antageligvis fordi en venn av deg anbefalte deg det. Eller du hørte en låt på radioen som du syntes var god. Eller du så Teigen i et TV-program og likte låten han fremførte. Eller du så i en avis at Teigen var kommet med et nytt album. Og vet du hva? Alt dette har Jahn Teigen vitterlig vært med på – uten å ha betalt et rødt øre for det. Sannsynligvis har han tvert i mot mottatt penger for å være med på et TV-show, for eksempel. Likevel har Jahn Teigen benyttet disse medier – helt sikkert ganske bevisst – for å nå ut til folket. Nå ut til alle fans’ene. Og den beste måten å nå ut til fans’en på, var jo å komme på TV, være i radioen eller komme på trykk i en eller annen avis, fortrinnsvis en riksdekkende hovedstadsavis.

Slik er det i ditt foretak også. Vær litt sprø. Ta noen splitthopp. Vær litt Jahn Teigen. Grip muligheten til å komme i lokalpressen når det skjer noe i virksomheten du er i. Når dere er først ute med noe. Når dere er størst i byen, fylket, i landet eller i verden. Når dere gjør noe som er positivt for lokalsamfunnet. Kort sagt: Grip enhver mulighet til å komme i media når det skjer noe positivt i virksomheten som dere er sikre på at folk vil snakke om.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: