Munn-til-Munn

25.06.10

Ukens tips (25-2010): Regler for å holde snakkerne glade

Filed under: Skap et fellesskap,Ukens tips — Roy Dahl @ 08:13

En snakker er en person som frivillig går rundt og snakker om foretaket og foretakets produkter. Snakkeren gjør dette uten å motta noen form for kompensasjon for «jobben» sin. Derfor er det så viktig å holde snakkerne glade og fornøyde. Her er noen regler du kan følge:

  • Si alltid ja til en som frivillig vil snakke om foretaket. Frivillige organisasjoner er flinke til dette. Det er jo grunnlaget for hele organisasjonens eksistens. Så når en person kommer og tilbyr seg å jobbe for en frivillig organisasjon, kan du være sikker på at organisasjonen gir vedkommende en oppgave med en gang. Det må foretaket ha også. Så sørg for å ha noe klart når en snakker er klar til å gjøre en frivilllig innsats for foretaket.
  • Få snakkerne til å føle seg viktige. Finn en måte på å la snakkerne føle seg som innsidere, og sørg for at de kan vise det til vennene sine. Vis at du setter pris  på snakkerne ved for eksempel å sende dem et julekort eller en sommerhilsen.
  • Ha det moro. Gjør det til en morsom sport å være snakker for foretaket.
  • Sørg for at snakkerne føler seg spesielle. Gi dem status og erkjennelse gjennom å gi dem et gruppenavn eller tilgang til en privat internettside med videoklipp, lydfiler, fotos etc. De vil elske foretaket for å få tilgang til slike «innsidesaker». Eksklusivt innhold gir snakkerne mye å snakke om.
  • Arrangere et godt selskap for snakkerne. Hva med et årlig grillparty?

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: