Munn-til-Munn

05.08.10

Farvel – Google Wave

Filed under: Sosiale media — Roy Dahl @ 16:52
Tags: , , , , , ,

Google legger ned sin store samhandlingsplattform Google Wave. Etter å ha sluppet Google Wave fri for alle for kun ti uker siden, viser det seg at interessen for plattformen er liten. Og man kan lure på hvorfor. Google som har blitt et begrep og verdens største søkemotor på få år, klarer ikke å få nok brukere til en samhandlingsplattform som virkelig kunne bli noe stort for alle som jobber med prosjekter, små og store, over hele kloden.

Hva var grunnen?

  • Trolig ble Google Wave aldri oppdaget av den store mengde. Med tanke på alle de som bruker G-mail i dag, burde nok Google lagt ut Wave som en applikasjon på G-mailsiden til brukerne slik de har gjort med Buzz.
  • Kan hende var Wave for vanskelig å forklare når man snakket om den til sine venner. Det var for få som egentlig forsto nytten av den. Man har jo allerede både FaceBook og Twitter, og Wave kunne vært en kloning av disse applikasjonene.
  • Trolig var det få som begynte å bruke Wave som et prosjektverktøy. Det å få folk til å endre vaner er ikke enkelt. Så i stedet for at alle kan skrive i det samme dokumentet (samtidig og i virkelig-tid), fortsatte man å skrive inn i et word- eller exceldokument som man mailet til de andre prosjektdeltakerne, som føyet inn sine kommentarer etc. i dokumentet og videresendte det til de andre i prosjektet, med alt det kjente kaos det fører med seg i forhold til hvem som har det sist oppdaterte dokument (ingen!) etc.
  • Spørsmålet er også om ikke Google’s dokumentløsning ivaretar mange av de samme funksjoner som Wave har.
  • Google Wave lot seg heller ikke bruke på browseren Windows Explorer som tross alt fortsatt er den største nettleseren. Her var det nok mange potensielle brukere som aldri oppdaget Wave.

Uansett – Google Wave er død. Det vil si: Google Wave går en langsom død i møte siden den ikke vil bli helt borte før til nyttår – og kanskje ikke da heller.

For hva skjer om Wave-brukerne nå igangsetter en skikkelig «Bølge» for å rekrutterer flere brukere? Tiden vil vise hva som skjer.

R.I.P.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: