Munn-til-Munn

10.09.10

Ukens tips (36-2010): Etiske retningslinjer i Munn-til-Munn Markedsføring

Når du planlegger en Munn-til-Munn kampanje, sjekk at du disse retningslinjene:

Hovedregel: Dersom du har en følelse av at noe, selv den minste ting, er på kanten av hva som er etisk forsvarlig, da skal du la være å gjøre det!

  1. Fortell hvem du er! Krev at alle som på en eller annen måte kan være en representant for deg å avsløre sin identitet og hvilket forhold de har til bedriften din og produktene om de opptrer på noen måte som kan tenkes å kunne påvirke forbrukerens beslutninger om kjøp.
  2. Fortell om det er gitt noen goder eller kompensasjon. Krev at alle som på en eller annen måte kan være en representant for deg å avsløre om de har mottatt noen goder eller på annen måte har fått noen kompensasjon for å omtale bedriften eller bedriftens produkter.
  3. Fortell om forbindelser til bedriften eller produktet. Krev at alle som på en eller annen måte kan være en representant for deg og som deltar i en Munn-til-Munn prosess å avsløre de materielle aspekter av kommersielle forhold med en markedsfører i bedriften inklusiv eventuelle mottatte goder eller vederlag.
  4. Genuin ærlighet i kommunikasjonen. Si klart fra til alle i bedriften din at ingen på noen som helst måte skal fortelle en ekstern person om hva vedkommende skal si eller skrive om bedriften eller bedriftens produkter.
  5. Ha respekt for møteplassene. Krev at alle i bedriften din skal respektere rettighetene som enhver ytringsperson har online eller offline (slik som en web-site, blogg, diskusjonsforum, tradisjonelle media og i settinger person til person) i forhold til fritt å ytre seg om bedriften og bedriftens produkter innenfor de etiske rammer de selv lever etter.
  6. Bruk ikke barn i markedsføringen. Krev at alle som omtaler bedriften og bedriftens produkter retter seg etter Markedsføringslovens kapittel 4.
  7. Beveg deg aldri på kanten av norske lover og regler.

Disse etiske retningslinjene er i stor grad hentet fra Word Of Mouth Marketing Association’s (WOMMA) standard retningslinjer for god oppførsel.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: