Munn-til-Munn

13.09.10

10 måter data endrer måten vi lever på

I den engelske nettavisen til The Telegraph kan man lese hvordan vi har endret måten vi lever på ved bruk av datamaskinen og internet.

 1. Shopping
  Tidligere var det noen butikker i Larvik hvor man kunne kjøpe musikk på CD. Nå handler man CD’er på Play.com eller Platekompaniet. I dag er det ingen CD-butikker i Larvik
 2. Relasjoner
  Overhørte nyheter på radio her forleden. 25% av sjekking av partner skjer nå ved hjelp av de sosiale nettsteder som Møteplassen og Match mm. Den engelske dating-siden OkCupid.com analyserer bloggposter  og profiler og lager et «perfekt» profilbilde. I tillegg analyseres språkbruken. noe som resulterer i god og dårlig ordbruk.
 3. Vareleveranser
  Avansert kartverktøy kan nå hjelpe foretak å øke effektiviteten på vareleveransene sine. MapMechanics er en av sidene som hjelper foretak.
 4. Kart
  Hvordan man finner frem til forskjellige butikker er også i ferd med å endre seg. Siden Google introduserte Street View for tre år siden har flere hengt seg på. Street Slide er en av de nye tjenestene og du kan se klikkbare logoer utenfor de enkelte bygg.
 5. Utdannelse
  Flere og fler tar sin utdannelse «over nettet» hvor man kan sitte i sitt eget hjem og følge forelesninger via Webinars,
 6. Politikk
  I USA finnes det nettsteder som sporer hva skattepengene  brukes til ned i minste detalj. I Norge kan man mange steder følge by- og kommunestyremøter på  nett, og i Larvik får vi referatet fra kommunestyremøtet lagt ut på Internet dagen etter kommunestyremøtet.
 7. Samfunn
  Lokasjonsdata har skapt flere nye sosiale nettverk, hvorav Google Latitude er ett. Systemet gjør at du kan se på kart hvor dine venner befinner seg. I Norge kan man bruke dette systemet på telefonen.
 8. Krig
  Wikileaks War Diary er det mest  omfattende sett med data om en krig som noensinne er utgitt.
 9. Annonsering
  Nok en gang er Google toneangivende. Google erobret annonsemarkedet med ren matematikk. Har du en Google-annonse for dine produkter og tjenester, vil annonsen poppe opp på relevante nettsider (hvor innehaveren av nettstedet har gått inn på en avtale med Google). En annonse gjennom Google vil altså dukke opp der hvor det er høyest sannsynlighet for at den vil bli klikke på, og da har jo annonsen gjort jobben sin.
 10. Lenkede data og fremtiden
  Data-eksemplene som er nevnt over er spennende og utviklende og påvirker vår måte å leve på. MEN – det meste av data som vi bruker i dagens verden er «dumme data» eller ikke-forbundede data. Det nye nå er at det utvikles data som vil «snakke med hverandre»

Kunnskapen man kan tilegne seg ved å gå dypere inn i de 10 punktene over, vil føre til at man vil bli klokere i bruk av Munn-til-Munn Markedsføring også.

Likte du innlegget? Del med en venn.

1 kommentar »

 1. Hi! I understand this is sort of off-topic however I needed to ask.
  Does building a well-established website such as yours require
  a large amount of work? I’m brand new to blogging however I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring blog owners.
  Thankyou!

  Kommentar av piano tips for beginners — 08.07.13 @ 13:06 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: