Munn-til-Munn

17.09.10

Terskel for å komme inn i bevegelsen

Robbin Phillips i Brains On Fire stiller et ganske «merkelig» krav til folk som vil være med i en bevegelse, «fan-klubb» eller FaceBook-gruppe. Hun er nemlig opptatt av engasjement og deltakelse fra de som vil være med i bevegelsen. Og hun har ganske så rett og treffer spikeren godt på hodet når hun skriver:

Tenk på alle de online-samfunn du har meldt deg inn i. Du går dit, lager et brukernavn og et passord, klikker deg rundt litt, og kommer aldri tilbake. Ofte husker du ikke engang brukernavnet eller passordet ditt. Vi kaller det passord-hukommelsestap. Om du har litt erfaring fra sosial nettverksaktivitet, har du sannsynligvis opplevd det.

Deretter nevner hun Fiskateers, en onlinebevegelse for Fiskater saksen. Vil man være med i dette samfunnet, må man lese biografien til ledelsen og koble seg til en av dem. Lederne spør vanligvis den som vil bli med i bevegelsen om hvorfor man vil være med, og dermed forsvinner omtrent 50% av de interesserte, noe Phillips synes er helt i orden. Hun (og Fiskateers-ledelsen) er ikke opptatt av et stort medlemstall, men av medlemmer som engasjerer seg og medlemmer som ønsker et dypere (og mer langvarig?) forhold.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: