Munn-til-Munn

06.10.10

Rosenborg og Nils Arne Eggen

Søndag 3. oktober 2010. Storkamp i Trondheim. Seriefinale. Rosenborg vs. Vålerenga. Rosenborg vinner 3 – 1. Fortjent.

MEN……

Kampen vil dessverre bli husket for saker som ikke er Rosenborg og Nils Arne Eggen verdig. Anthony Annan’s klyping og klemming av André Muri’s edlere deler – både foran og bak, burde norsk fotball være forskånet for. Og spilleren som utførte handlingen burde øyeblikkelig blitt fortalt fra Nils Arne Eggen og klubbledelsen at slik oppførsel aksepteres ikke hverken i Rosenborg eller i norsk fotball.

Reaksjonen fra Nils Arne Eggen og Rosenborg viser til fulle hvordan man klarer å skape temaer som fører til negativ Munn-til-Munn omtale blant folk. Og selv den mest grepa Rosenborgpatriot begynner vel å få litt dårlige følelser for klubben i sitt hjerte etter en slik hendelse. For ikke å si hva det fotballinteresserte folk over det hele landet snakker om i disse dager.

Nils Arne Eggen hadde muligheten til å legge ballen død dersom han i sitt intervju med TV2 hadde vært så ydmyk å si at slik oppførsel fra en spiller ikke kan eller vil bli akseptert og at han som følge av det ville ta en prat med Annan. I stedet forsøker han å bringe inn et element av rasisme som fullstendig faller på sin egen usannsynlighet. Det finnes jo masser av fargede spillere i norsk fotball. Gode fargede spillere, hvorav noen av dem har gleden og æren av å spille på det norske landslag. Det burde være nok å minne om at norsk fotball har fått en ny yndling i Moa som nå spiller tyske Hannover.

Den sympatien Rosenborg har hatt blant det fotballinteresserte Norge er nå i ferd med å utvikle seg til en antipati for Rosenborg. Den positive holdningen folk hadde til Rosenborg som dønn profesjonell klubb som fostret spillere som ble et forbilde for mange andre fotballspiller, er nå i ferd med å endre seg til en sterk negativ holdning til Rosenborg og til den beste norske trener gjennom tidene; Nils Arne Eggen.

Og – til tross for krystallklare TV-bilder har Norges Fotballforbund (NFF) valgt å ikke gi Annan den karantenen han vitterlig har gjort seg fortjent til, og sier med sin «dom» at det både er OK for fotballspillere i Norge å klype rumpen til motstanderen og klemme kjønnsorganet. Forstå det den som kan.

Diskusjonen rundt hendelsen med Annan kan også følges på Nettavisens kommentar av Gunnar Stavrum.

Likte du innlegget? Del med en venn.

1 kommentar »

  1. Etter at denne bloggen ble skrevet har nå Hoftun i Rosenborg gått ut og beklaget det hele.
    Det kom sent – alt for sent – men kan hende så godt at det kan bidra til å fjerne noe av den antipatien som nå gjør seg gjeldende overfor Rosenborg i det norske fotballmiljøet.

    Når skaden er skjedd gjelder det så fort som mulig å gå ut, legge seg flat for hendelsen, og si til supportere og kunder at man skal sørge for å rydde opp. I Rosenborgsammenheng betyr det at man bør gå inn og ta en samtale med Eggen og spilleren (Annan).

    Kommentar av Roy Dahl — 06.10.10 @ 20:43 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: