Munn-til-Munn

21.10.10

Ukens tips (42-2010): La kundene skrive om produktene dine – på din nettside

Det er klare signaler om at det å stole på andre personers meninger er stigende. En undersøkelse fra 2007 viste at en av fire amerikanere som brukte internett leste en anmeldelse av et produkt på internett minst én gang i måneden, og at 11% selv postet anmeldelser eller var deltok i meningsmålinger.

Selv kjøpte jeg mitt kamera Canon Powershot S5iS basert på tester og omtaler fra andre brukere av kameraet slik som f.eks. her.

Det finurlige er at Canon selv ikke har noe eget forum for sine kameraer, noe som gjør at publikum selv åpner egne forum, blogger og lignende for å dele sine gode og dårlige opplevelser med produktet. Og det er nettopp det som skjer. Dersom man lar være å slippe til kundene sine på egne nettsider (på forum eller blogger), vil kundene likevel finne frem til andre likesinnede som selv har opprettet et forum eller en blogg.

Og da kan man vel heller la kundene få skrive om produktet på firmaets egne nettsider? Da har man jo lettere tilgang til hva som skrives. OG man fremstår som mer tillitsverdig og troverdig fordi man slipper til alle som har en eller annen mening om produktet, godt eller dårlig. Får man dårlige tilbakemeldinger gir jo det en god mulighet til å forbedre produktet, noe som til sist er positivt for både firma og kunde.

I tillegg skaper blogger og forum et fellesskap som er uvurderlig i forhold til å skape lojale kunder. Vi med vårt Canon PowerShot S-serie kameraer har vårt eget forum, noe som skaper et godt fellesskap, og man får nye «venner» over hele verden.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: