Munn-til-Munn

10.12.10

Ukens tips (49-2010): All markedsføring er SPAM (Nesten)

Filed under: Ukens tips — Roy Dahl @ 08:15
Tags: , , ,

Tenk over det.

Ukentlig får vi inn massevis av reklame i postkassen vår. Vi ser drøssevis av reklamespots på TV. I aviser og tidsskrifter flømmer det over med annonser. Alt beregnet på å trenge seg inn i bevisstheten vår uten at vi har bedt om det.

I tillegg får vi et ti-talls e-mailer daglig som inneholder et eller annet fristende tilbud for å få oss til å kjøpe noe. Alt det uønskede vi får inn i mailboksen vår i form av diverse tilbud mm. kaller vi SPAM.

Og jeg vil påstå: All den post vi mottar i postkassen vår som inneholder reklame som vi ikke har bedt om. Det er SPAM. All den reklamen vi ser på TV, som vi ikke har bedt om. Det er SPAM. All den reklamen som florerer i aviser og tidsskrifter har vi heller ikke bedt om. Det kaller jeg SPAM. Og i tillegg – nå dukker det også opp meldinger på mobiltelefonene våre med tilbud og reklame som vi ikke har bedt om. SPAM’en har nådd mobiltelefonene også.

Tenk deg om Bokklubben hadde inngått en avtale med Posten om at de kunne sende all den reklamen de bare ønsket – gratis. Tenk deg om Bokklubben hadde inngått en avtale med trykkeriet sitt om at de kunne trykke alt de ville av kataloger – gratis. Hva ville Bokklubben gjort da? De ville antagelig sendt ut nye kataloger hver eneste dag. Og hver katalog hadde havnet i våre postkasser. Kun med det for øye å skaffe seg flere bokklubbmedlemmer (= kunder). Tenk det så at alle de mer enn 4.500 postordreforetakene som er registrert på nettkatalogen.no hadde fått de samme avtalene. Vi hadde blitt oversvømt av kataloger – hver dag året rundt. DET hadde i hvertfall vært SPAM.

Den som vinner i denne sammenheng, er de som driver Markedsføring-Med-Tillatelse. Markedsføring-Med-Tillatelse får du om du benytter deg av Munn-til-Munn Markedsføring. Fordi all Munn-til-Munn Markedsføring bygger på at man får lov til å bringe et budskap til mottakeren.

Tenk på det!

Og – mens du tenker – mor deg med denne videoen fra Monty Python. Denne videoen er hele opphavet til begrepet SPAM (som egentlig er et litt merkelig hermetisk kjøtt).

Tenk på det!!

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: