Munn-til-Munn

13.01.11

Ukens tips (2-2011): Forskjellen mellom ForstyrrelsesMarkedsføreren og Markedsføreren med Tillatelse

Den letteste måten å se på forskjellen mellom ForstyrrelsesMarkedsføren og Markedsføreren med Tillatelse er med en analogi om å bli gift. Det vil samtidig gi et eksempel på hvordan det å sende mangfoldige individuelle meldinger over tid fungerer bedre enn en single melding uansett hvor imponerende og slående meldingen er.

ForstyrrelsesMarkedsføreren kjøper den dyreste og flotteste dressen, nye sko og flotte accessories. Så, etter å ha jobbet med den beste databasen og de beste markedsstrategene, velges den beste nattklubben for single. Når ForstyrrelsesMarkedsføreren går inn på SingleNattklubben går han bort til den første og nærmeste personen og foreslår giftemål. Om ikke det fungerer forsøker ForstyrrelsesMarkedsføreren på hver eneste person i nattklubben. Dersom ForstyrrelsesMarkedsføreren ikke lykkes etter å ha brukt en hel kveld til å forsøke å bli gift, er det selvsagt dressen og skoene som har feilen. Skredderen sies opp. Strategi-eksperten som valgte nattklubben sies opp. Og ForstyrrelsesMarkedsføreren forsøker igjen i en annen nattklubb for single.

Virker dette kjent? Vel det bør det gjøre. Det er slik de aller fleste markedsførere ser på verden. De hyrer et byrå og lager noen flotte annonser hvoretter det gjennomføres en ”research” for å finne de ideelle plasser til å kjøre annonsene. De forstyrrer folk og håper at én av hundre skal løpe og kjøpe noe. Så, når alt går galt, sier de opp byrået sitt.

Den andre måten å bli gift på er langt mer moro, mye mer rasjonell og ikke minst mye mer suksessfull. Kall det ”dating”.

En Markedsfører med Tillatelse går på en date. Om daten fungerer bra, blir det en ny date, og en ny og en ny. Inntil de to etter en god del dater føler at de kommuniserer bra sammen om hver sine behov og ønsker. Etter enda flere dater møter de hverandres familier og etter noen måneders dating foreslår Markedsføreren med Tillatelse at de skal gifte seg.

Markedsføring med Tillatelse fungerer akkurat som dating. Man gjør fremmede til venner og venner til livslange og lojale kunder. Mange av datingreglene kan anvendes, og mange av fordelene er de samme.

 

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: