Munn-til-Munn

14.07.11

Ukens tips (28-2011): Sosiale nettverk er usynlige

Filed under: Ukens tips — Roy Dahl @ 10:42
Tags: , , ,

Sosiale nettverke er usynlige. Høres vel noe usannsynlig ut i en tid hvor vi knytter nettverk på kryss og tvers gjennom vår bruk av FaceBook, LinkedIn og andre internett-nettverk.

Vi har ikke det hele perspektivet for å kunne se det store sosiale nettverket som vi er en del av. Vi kjenner vår venner, og vi kjenner noen av våre venners venner. Allerede der starter gråsonen i forhold til kjennskapen. Og kommer vi ut til vennene til våre venners venner, er gråsonen ofte gått over i det sorte; vi kjenner nesten ingen. I et litet nettverk av 100 personer er det alt i alt 4.950 mulige forbindelser dem i mellom. Når du da tar en titt på hvor mange du har i nettverket ditt på FaceBook og i 1. ledd på LinkedIn begynner du å forstå hvor stort nettverket ditt egentlig er. På LinkedIn ser du jo hvor mange personer du totalt sett er knyttet til. Selv er jeg med mine 64 personer i 1. ledd knyttet til over 5,9 millioner personer, og bare i løpet av de siste 7 dager er det kommet til 35.000 personer i mitt LinkedIn-nettverk.

Det gir et godt utgangspunkt for Munn-til-Munn Markedsføring. Dersom man klarer å skape et budskap som begeistrer noen av ens venner, kan man være sikker på at budskapet blir sendt videre til venners venner som igjen sender til noen av sine venner. Med dette vil budskapet bre seg utover og vil ha mye større gjennomslagskraft enn en hvilken som helst annonse (eller TV-spot).

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: