Munn-til-Munn

25.08.11

Ukens tips (34-2011): Hjelp kundene dine til å se smart ut i forhold til vennene sine

Snakkere elsker mulighetene de har til å se smart ut foran vennene sine. De elsker å vise at de har «inside information» eller at de har en spesiell status.

Hver gang du hjelper dem med noe som gjør at de kan vise sin smartness foran vennene sine, hjelper du dem til å starte en samtale med venner, kolleger og ukjente.

En måte å gjøre det på er å se på hvordan Foursquare gjør det. I USA er dette et av de hotteste nye sosiale nettverk. Man laster ned en Foursquare-applikasjon til sin smart-mobiltelefon og vips så kan du fortelle alle vennene dine hvor du befinner deg akkurat nå. Det gjør du ved å bruke GPS’en på telefonen din sammen med Foursquare når du sjekker inn på en pub, et hotell, en severdighet e.l. hvor som helst i verden. En av de store suksessfaktorene til Foursquare er hvordan de belønner og promoterer sine beste brukere, noe som igjen virker drivende i forhold til venners internkonkurranser. I tillegg kommer effekten av all omtalen Foursquare får på de sosiale nettverkene som FaceBook, Twitter (og etterhvert Google+ ?). Medlemmene får utdelt merker når de oppnår forskjellige ting. Og har du flest innsjekk på et sted, får du utmerkelsen «Borgermester». Og – om plassen du er på ikke er listet i Foursquare, kan du legge den til.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: