Munn-til-Munn

20.01.12

Ukens tips (3-2012): Hvordan få en tilhenger til å bli en talsmann/kvinne

Ved å legge inn disse tre elementene i Munn-til-Munn programmet ditt, kan du få en tilhenger av selskapet ditt til å ble en talsmann/kvinne for det.

1. Eksklusiv informasjon

Dersom alle vet noe om noe, er det ingen spesiell verdi i å dele noe, selv for en innbitt tilhenger. Det er det eksklusive, helt nye, som ikke er sett eller opplevd av noen andre som gir bensin til en samtale. Ikke alle setter like mye pris på alle mulige spesifikasjoner eller supernerdede nyheter, men den entusiasmen det skaper hos tilhengerne dine kan være vanskelig å overse for andre.

2. Status og anerkjennelse

Gi status og anerkjennelse til de beste tilhengerne dine. Det vil både sette igang samtaler og sørge for å opprettholde eksisterende samtaler om selskapet ditt. Husk at det ofte er status som skaper samtaler. Det at en tilhenger har en høy status innen sin gjeng med hensyn til selskapet ditt – som selvsagt er et høyinteresseselskap i denne gjengen – skaper samtalen fordi det på en måte er forventet at denne supertilhengeren din har nyheter å komme med om selskapet ditt.  Likeledes kan samtalen skape status ved at din supertilhenger virkelig viser i gjengen sin at hun er dypt informert om selskapet ditt. Uansett på hvilken måte, så genererer det samtaler om selskapet ditt.

3. Hjelpeverktøy

Verktøy som skaper samtaler hjelper til med å gjøre en tilfeldig kunde til en predikant for selskapet. Og vi snakker om vanlige brosjyrer i et slikt tilfelle. Nei – her er det snakk om velkomstpakker for nye kunder, eller demoer som kunden kan dele med vennene sine. Det kan også være enkle hand-outs som kunden kan gi til vennene sine som en introduksjon av selskapet ditt. Vær kreativ – og tenk på hva du kan gi kunden din som vil gjøre ham til en predikant blant sine venner for selskapet ditt.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: