Munn-til-Munn

27.01.12

Ukens tips (4-2012): Hvordan få en éngangskunde til å snakke om deg

Alle kunder som kommer innom butikken din, eller kontoret ditt, eller nettsiden din, representerer en stor mulighet til Munn-til-Munn markedsføring. Hva det handler om er å gjøre disse som i utgangspunkter er éngangskunder, eller innom for første gang, til snakkere.

Her er noen greie tips:

1. Få kundens kontaktinformasjon
Det er mye lettere å bygge relasjoner med nye kunder om du får lov til å ta kontakt med dem igjen. Får du mailadressen deres er e-mail den greieste måten å gjøre dette på. Så be om å få emailadressen til alle nye kunder – og lag et nyhetsbrev som du kan sende ut periodisk til alle på email-listen din. Et flott nyhetsbrev som du har fått lov til å sende til en kunde, vil i seg selv være en god snakkis som nyhetsbrevmottakeren kan snakke med sine venner om. Noen vil også si at FaceBook og Twitter er gode måter å gjøre slikt på, og det er helt ok. Uansett hvilket verktøy du bruker, sørg i alle fall for å be alle som kommer inn døren din om emailadressen eller annen kontaktinformasjon.

2. Gi kunden en grunn til å komme tilbake
En kunde du kan få til å vende tilbake har et betydelig høyere potensiale for å snakke om deg enn en engangskunde. Vær aktiv på aktivitetsfronten, og inviter dine (i utgangspunktet) éngangskunder til en introduksjon av et nytt produkt, til å komme på salget én time før åpningstid (eller én time etter lukketid dagen før salget?), eller til en hvilken som helst annen aktivitet du vil gjennomføre. Og for all del, be kundene ta med seg en venn eller venninne. Cluet er: Uansett når du møter en ny kunde, ha alltid en grunn klar for at kunden skal vende tilbake til deg.

3. Gjør ting som er verdt å snakke om
Alle de tingene du bruker for å få folk til å snakke om deg, må komme i tillegg til å gjøre handlingen hos deg til en genuin og flott opplevelse. Tenk på alt som møter kunden fra kunden kommer inn døren din til kunden går ut døren igjen. Spør deg selv om noen vil fortelle vennene sine om det. Om svaret du gir er «nei», er det på tide å gjøre noe med det. Husk at nye kunder er mer enn en potensiell transaksjon, de er en prøvevisning, akkurat som en auditi0n for et teater, TV-program e.l. Det handler om å vise seg frem på en slik måte at opplevelsen blir sittende igjen hos kunden slik at kunden vil snakke om det til vennene sine.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: