Munn-til-Munn

02.03.12

Ukens tips (9-2012): Tre spørsmål man bør stille seg

Filed under: Summ,Ukens tips — Roy Dahl @ 08:02
Tags: , , ,

For å bli god på Munn-til-Munn Markedsføring må du gjøre mange forsøk og teste mange nye ting. Og still deg selv følgende tre spørsmål:

1. Hvem vil snakke om dette?
Alle Munn-til-Munn aktiviteter starter med å holde fokus på predikantene- de som skal spre det snakkbare til venner, bekjente, kolleger etc. Når du ser etter hvem som skal spre snakkisen din, vurder ikke bare kundene dine. Det er ikke alltid de som er de beste predikantene. Kan det være naboen din? Kan det være en strategisk partner? Kan det være……….? Ha et åpent sinn på hvem som kan være en potensiell predikant for deg. For det er med predikantene alt starter opp.

2. Hva gjør du videre?
Å spørre seg hva som skal skje videre kan gjøre en ett-skudds-aktivitet til en varig Munn-til-Munn aktivitet. Så tenk på hvordan du vil følge opp den aktiviteten du er i ferd med å planlegge. Hvordan kan du gjøre den slik at den får et større nedslagsfelt? Hvordan kan du gjøre den slik at den blir større (og viktigere) i folks øyne? Hvordan kan du gjøre den mer sjokkerende?
Små, individuelle tester av Munn-til-Munn temaer er helt OK, men en sann Munn-til-Munn aktivitet kan ses på som en varig aktivitet (en bevegelse) og ikke et skudd i natten i form av en enkeltstående kampanje eller et engangs stunt.

3. Vil noen fortelle det til vennene sine?
Dette er spørsmålet som forandrer et selskap. Neste gang du lanserer noe, skaper noe, eller starter opp med noe. Still deg spørsmålet «Vil noen fortelle om dette til vennene sine?» Valget er enkelt: Vær interessant eller vær usynlig.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: