Munn-til-Munn

27.04.12

Ukens tips (17-2012): Hvordan du synliggjør Munn-til-Munn Markedsføring

Gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder er ikke mye verdt dersom ikke potensielle nye kunder kan se dem.

Her har du noen tips om hvordan du på en enkel måte kan synliggjøre skryt du har fått fra fornøyde kunder:

  1. Post anmeldelser og gode kundeattester
    Anmeldelser og kundeattester er gode Munn-til-Munn verktøy. Men bare om dine potensielle kunder kan se dem! Så ta frem spaden og grav frem anmeldelser og kundeattester du har mottatt og synliggjør dem ved å vise dem på hjemmesidene dine, på produktsidene og produkt-ark, i materiell du gir til selgerne dine, på produkthyllene dine – og på alle andre steder hvor potensielle kunder kan se dem. Om ikke de som vil forsøke å handle hos deg kan se rosen du har fått fra andre kunder, hva er da vitsen?
  2. Promoter de positive samtalene
    Søk etter personer som sier noe positivt om deg og sørg for at det blir lagt frem foran potensielle kunder. Enkle verktøy som f.eks Google Allerts og Twitter-søk kan hjelpe deg til å finne frem til dette. Det kan være at du blir diskutert på en forumside, eller at en eller annen har skrevet noe om deg i bloggen sin. Og når du har funnet dem, se etter muligheter for hvordan du kan legge dem frem foran potensielle kunder. Se om du har mulighet til å legge en link, eller om du kan legge det til i ditt eget innhold på hjemmesiden din, eller om du kan henvise potensielle kunder til slike tredjepartsdiskusjoner.
  3. Samle sammen fansen din
    En glimrende måte å få frem og underbygge Munn-til-Munn er å arrangere noen happenings som gir snakkerne dine en mulighet til å komme sammen. Potensielle kunder legger merke til det om du lager noen arrangementer. En bilforhandler kan for eksempel arrangere en kundedag hvor han viser frem de nyeste bilmodellene, eller en verksted-dag hvor man viser frem det nyeste inne hvordan man kan diagnostisere feil på en bil e.l. På den måten får du samlet de av kundene dine som sannsynligvis er de som aller mest vil snakke om deg OG potensielle nye kunder som er nysgjerrige på hva du har å tilby. Dette er Munn-til-Munn som er veldig synlig – og som er smittsom.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: