Munn-til-Munn

11.05.12

Ukens tips (19-2012): Munn-til-Munn tips for butikker

Enten butikken er en enkel frittstående butikk eller en av mange butikker i en kjede, kan butikken få fortryllende Munn-til-Munn Markedsføring. Noen tips om hvordan du kan starte opp.

Gi kundene noe som kan deles

La aldri en kunde gå ut av butikken uten å tilby noe som kan deles med andre. Tenk praktisk. Tenk på rabattkuponger, brosjyrer eller prøver. Du kan også forsøke deg med litt morsomme ting som f.eks. klistremerker, plakater, pins og buttons.

Gi kundene en grunn til å ta med seg en venn/venninne

Når du tenker på all den innsats du gjør for å få en kunde innenfor butikkdøren din, tenk på hvor fint det hadde vært om en kunde tok med seg en venn også. Forsøk med å lage noen eventer, som for eksempel Rita’s Ettermiddag hvor Rita går litt amok i butikken og selger ting og tang for sensasjonelle priser. Og glem ikke grupperabatter og sammensatte rabattkuponger (kuponger som kun gjelder dersom to venner kommer og handler samtidig), noe som bl.a. Kid gjorde for en tid tilbake.

Gi kundene en mulighet til å gi tilbakemeldinger

Alt for ofte er kundens eneste mulighet til å gi tilbakemeldinger å søke til Internett for å gi en eller annen negativ anmeldelse av et produkt. Som regel er det jo muligheten til å kunne si noe negativt som får en forbruker til å orke å bruke tid og energi på å skrive noe på Internett. Kapp hodet av den negative Munn-til-Munn anmeldelsen ved å oppmuntre kunden til å komme med anmeldelser og tilbakemeldinger ved å gjøre det enkelt for henne. Del ut masser av kommentar og tilbakemeldingsskjemaer, og glem ikke å lage en avkrysningboks hvor det står: «JA, jeg gir min tillatelse til å bruke mine tilbakemeldinger i markedsføringsmateriellet deres.»

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: