Munn-til-Munn

25.05.12

Ukens tips (21-2012): Hvordan få tilhengerne dine til å gjøre noe for deg

En stor tilhengerskare er jo flott, men det er når du klarer å få tilhengerne dine til å gjøre noe for deg at det virkelig betaler seg.

Her har du noen tips om hvordan du kan få det til:

Få tilhengerne dine i bevegelse ved å gi noe til dem som de kan utføre noe med. I stedet for å be om en generell støtte, be om spesifikke ting slik som anmeldelser, frivillighet (til å henge opp plakater om du arrangerer en konsert e.l.), utsagn, anmeldelse av et nytt produkt – ja hva som helst. Om du kommer med spesifikke forespørsler vet tilhengerne dine hva de kan være deg behjelpelig med og på hvilken måte du har behov for hjelp.

Husk på at vi lever i en verden hvor vi har liten tid til overs. Folk er opptatte. Og selv om mange mer enn gjerne vil stille opp for å hjelpe deg, har de ikke alltid tid til å bli med på en stor og tidkrevende kampanje. Gjør ting enklere ved å fjerne unødvendige trinn. Gi dem internettlenker til hvor de trenger å gå og skisser spesifikke instruksjoner i forhold til hva du ber om. Jo enklere du gjør prosessen, jo enklere gjør du det for tilhengerne dine å stille opp, og med det øker du sannsynligheten for at du vil få tilhengerne dine til å delta.

Når en tilhenger viser at hun støtter deg, gjør noe ut av det. Takk henne, gi dem anerkjennelse foran andre tilhengere, og ikke minst fremhev resultatet av hjelpen som er gitt deg. Før eller senere vil du be tilhengerne dine om å gjøre noe for deg igjen. Gjør det enklere for tilhengerne neste gang ved å vise hvor mye deres støtte betyr for butikken din.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: