Munn-til-Munn

08.02.13

Ukens tips (06-2013): Se hvordan artister driver markedsføring

Artister (de fleste) vet hvordan de skal bedrive markedsføring.

I går kveld var jeg på konsert med en av Norges beste bassister, Terje Gewelt. Mine forventninger til antall publikummere var heller små. Terje Gewelt har tidligere gjestet Larvik, hans hjemby, og jeg har lest i avisen at det har vært et skuffende lite publikum på hans konserter. Men Gewelt har vært trofast mot sin hjemby, og kommet tilbake og gjort konserter. Igjen og igjen. I går kveld spillte han for et fullsatt publikum på Sanden Scene i Bølgen kulturthus.terje_gewelt

Hvordan kan det skje? Jo. Terje Gewelt er som nevnt en meget dyktig bassist. Ved å komme tilbake – igjen og igjen – har han bygget seg opp et publikum i sin hjemby. Dette publikummet snakker og snakker, til sine venner, til sine arbeidskolleger, til sine bekjente – om hvor flott opplevelse de har hatt på en konsert med Gewelt. Og det gir resultater. Og det selges av CD’ene han har gitt ut.Oysterband

Andre artister utnytter også andre media. Engelske Oysterband har foruten sin egen web-side også sin egen FaceBook-side og egen mobiltelefon-app. Her pleier de fansen sin gjennom hele tiden, nærmest daglig, å skrive meldinger på FaceBook, eller legge til nye sanger på mobiltelefon-app’en. På den måten er Oysterband’s folk-rock fans hele tiden oppdatert på bandets gjøren og laden. Noe som igjen gir resultater. Det finnes faktisk norske fans av bandet som følger bandet på turne gjennom England og Danmark. Oysterband’s nesten årlige konserter under Skagen Festival er nesten alltid utsolgt. Vet du ikke hvem Oysterband er? I 2012 dro de hjem ikke mindre enn 5 priser i BBC’s kåring av folk- og folk-rock artister. Med andre ord; bandet leverer kvalitet.

Så hva gjør du for å pleie dine fans?

Likte du innlegget? Del med en venn.

1 kommentar »

  1. hey there and are grateful for your info –
    I’ve certainly acquired anything new from right here. I conducted nonetheless expertise a couple of technical issues through this internet site, since I suffered to reload the web page a lot of instances ahead of Possible obtain it to load properly. I have been pondering yet, if your internet hosting is okay? Definitely not that I will be worrying, but sluggish loading instances times will sometimes affect your positioning online and can hurt your current good quality score if ads and promoting with Ppc. Anyway We are adding this RSS to my e-mail and can be cautious about a good deal much more of your respective fascinating content. Make certain you bring up to date this again very soon..

    Kommentar av Www.Menschundtier-therapie.ch — 18.04.13 @ 00:29 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: