Munn-til-Munn

15.02.13

Ukens tips (07-2013): Tre gamle kommunikasjonsformer som fortsatt setter i gang prat

Det er drøssevis av måter du kan bruke teknologi til å holde kontakt med tilhengerne din på. Bruk FaceBook, Google+, Twitter, Tumblr og e-mail. Mulighetene er mange. Likevel er det noe spesielt med en håndskrevet lapp eller brev.

Her får du tre gammeldagse måter som kan gi deg en veldig god effekt.

Gjør noen glade

I fjor fikk LEGO et brev fra en 11-åring som hadde spinket og spart i lang, lang tid for å kunne kjøpe et spesielt LEGO-sett. Når han endelig hadde fått spart opp nok penger, oppdaget han at LEGO-settet han så lenge hadde ønsket seg ikke lenger fantes i butikkhyllene av den enkle grunn at LEGO ikke lenger produserte det. Tenk deg guttens fortvilelse. Og i sin fortvilelse skrev han et brev til LEGO og fortalte at han hadde brukt to år på å spare nok penger til å kunne kjøpe dette spesielle settet, og spurte om de hadde noen idéer som kunne hjelpe ham.  Etter en tid fikk han svar fra LEGO. De hadde funnet settet han hadde spart penger til, og de ga det til ham. Ingen går noensinne leie av å fortelle om et selskaps omtanke for sine kunder, og alt som skulle til var å svare på et brev sammen med en teskje generøsitet.

Gratuler

Vet du at om noen sender en invitasjon til bryllupet sitt til Mikke og Minni Mus så svarer de. Det samme gjør Askepott og den vakre prinsen. Dronningen av England gjør det, og selv USA’s president gjør det. De kunne enkelt ha oversett invitasjonene eller sendt et skarpt svar, men i stedet får brudeparet et hyggelig svar med gratulasjoner sammen med en liten gave som for eksempel et merke med påskriften «Nygift». Dette er en enkel gest som alle snakker til sine venner om. Samtidig sprer det gode følelser i forhold til merket/produktet. Og om dronningen av England kan gjøre det, så kan vel du også gjøre det…..nygift

Start en samtale

Du behøver ikke vente  på at kunder skal skrive til deg. Vær litt tidlig ute. Vær litt proaktiv. Og du kommer til å overraske dem. Selv opplevde jeg på en reise til Polen at hotellet jeg bodde på daglig forsynte meg med to flasker drikkevann. En sann nytelse når jeg sto opp om morgenen. Små ting som dette gjør at folk hyusker på deg. Og hva gjør jeg? Jo, jeg anbefaler hotellet Willa Biala Lilia i Gdańsk til all som sier de skal reise dit.

Det forundrer vel ingen om også det norske kongehuset gjør det…..

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: