Munn-til-Munn

26.04.13

Ukens tips (17-2013): Tips til firmaer som starter opp

Mange som starter en ny virksomhet har lite med penger og dårlig tid. Her får du tre tips som er med på å gi deg Munn-til-Munn Markedsføring. Og – du behøver ikke være nystartet for å bruke tipsene.ide-01

 1. Få gode partnere
  En måte som er til hjelp under oppstarten er å jobbe med etablerte selskaper. Samarbeidspartnere kan hjelpe til med å dele tilhengere med andre forretninger og finne nye og bedre måter å betjene kunder på. Ett eksempel på dette er Parking Panda, et selskap som startet opp for å hjelpe folk å finne ledig parkeringsplass. De begynte å jobbe med parkering- og transportselskapet Federal Parking for å spre ordet om sine ubrukte parkeringsplasser. I dette tilfellet fikk begge forretningene fordeler av samarbeidet med å fortelle kundene om hverandre og vinn-vinn-situasjoner som denne er det som skal til for å få gode samarbeidspartnere.
   
 2. Ikke overse de gode snakkerne
  Mange selskaper som er under oppstart går etter de med mye innflytelse, slik som f.eks. tidsskriftene Wired, Fast Company, Kapital, Dagens Næringsliv eller Finansavisen for å fortelle om sakene sine. Det er bare det at dine aller beste snakkere kan være en helt annen gruppe, en gruppe som ikke alltid blir oversvømt med stoff som skal selge og som vil være overlyklig for å kunne snakke om deg. For å finne dem må du lete etter folk som allerede snakker om temaer som er ganske like dine temaer, og som snakker gjennom forum og blogger på internett. Eller de kan være taxisjåfører, mødre  eller frisører. Folk som allerede snakker med dine kunder. De behøver ikke være berømte heller. Bare være lidenskapelige, snakksalige og nysgjerrige.
 3. Forsøk nye ting så ofte som mulig
  Selv om du hadde et kjempestort budsjett, ville du ikke vite instinktivt hvilken Munn-til-Munn strategi som fungerer best for deg. Og du vet det definitivt heller ikke med et litet budsjett. Så du må prøve og prøve med nye ting. Vurder å lage videoer, eller å få folk til å le. Dette er den beste delen med Munn-til-Munn Markedsføring. Misser du, er det ingen som har hørt om det, hvilket i seg selv er en god grunn til å gå ut i markedet og gjøre det.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: