Munn-til-Munn

20.06.13

Ukens tips (25-2013): Ingen forretning er for kjedelig for Munn-til-Munn

Filed under: Ukens tips — Roy Dahl @ 17:27
Tags: , , , , ,

Står du der med hendene i fanget og tenker at det ikke er noe i forretningen din som kan føre til Munn-til-Munn?
Vel – noen av de produktene det snakkes mest om blant venner, bekjente og kollegaer er smoothie blendere og helseprodukter til MENN (!). Og fakturaprogrammer!

Et bra emne, koblet til et flott produkt, kan skape mye Munn-til-Munn.

Det er haugevis av måter du kan vise frem produktet ditt på.

For Smoothie-Blender selskapet Blendtech er det selskapets «Will It Blend» serie som gjør det. De lot en av blendermaskinene sine gjøre en demonstrasjon som var verdt å snakke om. Og det handler ikke bare om å snakke om og vise frem hvor superfanatastisk blenderne er. De lot også maskinen gjøre noe virkelig opprørende som de aller fleste ville dele med vennene sine. For hvem vil ikke se på og dele med vennene sine hva som skjer når du blender en iPhone?

De rette snakkerne kan få alt til å virke spennende

For Movember var det mennene som tok opp den teite barte-utfordringen. De snudde et emne som menn flest unngår – menns helse – til en oppmerksomhetsvekkende kampanje de faktisk kunne bære i trynet sitt. De visste hvordan de skulle få de rette snakkerne til å involvere seg og til å gi dem omgjengelige budskap å dele.

Du kan gjøre Munn-til-Munn til en del av alt du gjør

bobilFor Freshbooks, et selskap som leverer faktureringssystemer, dreier det seg om å gjøre masse ting som skaper Summ, Summm, Summmm. Som for eksempel å kjøre en bobil  mellom to byer med lang avstand byene i mellom, for å møte kunder for hvert måltid de spiste på veien, i stedet for å bruke fly. På turen, som tok 10 dager møtte de og snakket med 1.500 personer  Alt det dreier seg om er å  gjøre masser av små ting som folk vil snakke om, også ting som ikke direkte dreier seg om forretningen.

La det stå til

En iPhone i blenderen eller la barten vokse. Det vil kanskje ikke fungere for deg. Men NOE VIL. Det er et emne for alt og alle. For å finne det må du begynne å forsøke noe. Og når noe fungerer littegrann, forsøk å gjør mer av det.

Og for det som ikke virker? Det betyr bare at ingen har snakket om det. Og dermed er det heller ingen som vet at du feilet.

Likte du innlegget? Del med en venn.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: